KIM
HEIJDENRIJK

Over Kim

Kim Heijdenrijk kwam in de koude winter van 1979 ter wereld in Amsterdam. Burgerziekenhuis, Kamer 1. Ze is als enig kind opgegroeid in Lelystad, de jongste hoofdstad van Nederland. Voor haar werk verruilde ze het Nieuwe Land in 2002 voor Den Haag.

De fijne sfeer, de grote diversiteit aan culturen en de rijke historie van de Hofstad spraken haar enorm aan. Haar liefde voor de stad is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Kim woonde eerder in het Centrum, Scheveningen, Statenkwartier, Regentessekwartier, Kortenbos en Rivierenbuurt. Sinds begin 2023 woont ze in de Vruchtenbuurt. In de Haagse wijk Duinoord heeft Kim sinds 2022 samen met zeven anderen het antiquariaat Colette & Co aan de Reinkenstraat 45, zie www.colette.red voor openingstijden. 

Schrijven is vanaf haar kinderjaren Kim's lust en leven. Opstellen en verhaaltjes op school, brieven naar vriendinnen, epistels in dagboeken; het maakte niet uit. Om van haar hobby haar beroep te kunnen maken ging Kim in 1998 studeren aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle.

Na haar stages bij Het Noordhollands Dagblad en De Financiële Telegraaf, was Kim ruim tien jaar werkzaam vrijwel alle deelgebieden van de journalistiek. Ze werkte als redacteur onder meer voor Dagblad Flevoland, Omroep Flevoland en Business Class TV. Bij Novum Nieuws werkte ze als parlementair verslaggever. Kim beoefende haar liefde voor de schrijverij ook ten gunste van het bedrijfsleven, zo was ze hoofdredacteur van het tijdschrift de VBO Makelaar. Op dit moment zit ze in de redactie van Haagse Historie Magazine, heeft ze de historische rubriek 'Haagse Sagen' in De Telegraaf en neemt ze zo nu en dan een PR en Communicatieopdracht aan.

Kim vindt het plezierig en boeiend langdurig diepgravend onderzoek te doen. Ze noemt dat ‘puzzelen voor gevorderden’. Kim ziet het als de kroon op haar werk er na het onderzoek een mooi, feitelijk juist, verhaal van te maken. Een verhaal dat mensen informeert en amuseert; ter lering ende vermaek.

Kim's debuut, Op zoek naar George, verscheen eind januari 2017 bij Uitgeverij Water. Haar volgende boek, Mevrouw Breek, verscheen in november 2019 bij Just Publishers. Ook maakte ze in 2020 met een klein team het jubileumboek voor De Passage in Den Haag: Verhalen van de Passage. Ze werkt op dit moment aan diverse projecten, haar derde boek is in het voorjaar van 2022 verschenen en gaat over Tattoo Jan en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland.