KIM
HEIJDENRIJK

Over Kim


Kim Heijdenrijk kwam in de koude winter van 1979 ter wereld in Amsterdam. Burgerziekenhuis, Kamer 1. Ze is als enig kind opgegroeid in Lelystad, de jongste hoofdstad van Nederland. Voor haar werk verruilde ze het Nieuwe Land in 2002 voor Den Haag.

De fijne sfeer, de grote diversiteit aan culturen en de rijke historie van de Hofstad spraken haar enorm aan. Haar liefde voor de stad is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Kim woonde eerder in de stadsdelen Centrum, Scheveningen en Statenkwartier. Sinds 2015 woont ze met haar man, hond, twee kinderen en een paar duizend boeken in het Regentessekwartier.

Schrijven is vanaf haar kinderjaren Kim's lust en leven. Opstellen en verhaaltjes op school, brieven naar vriendinnen, epistels in dagboeken; het maakte niet uit. Om van haar hobby haar beroep te kunnen maken ging Kim in 1998 studeren aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle.

Na haar stages bij Het Noordhollands Dagblad en De Financiële Telegraaf, was Kim ruim tien jaar werkzaam vrijwel alle deelgebieden van de journalistiek. Ze werkte als redacteur onder meer voor Dagblad Flevoland, Omroep Flevoland en Business Class TV. Bij Novum Nieuws werkte ze als parlementair verslaggever. Kim beoefende haar liefde voor de schrijverij ook ten gunste van het bedrijfsleven, zo was ze hoofdredacteur van het tijdschrift de VBO Makelaar.

Kim schrijft naast professionele teksten over tal van onderwerpen graag columns over haar zeer herkenbare dagelijkse beslommeringen. In deze verhalen staan humor, woordspelingen en verrassende wendingen centraal. De afgelopen twintig jaar begon Kim aan verschillende romans, wat keer op keer op niets uitliep.

Non-fictie bleek meer Kim's genre te zijn. Ze vindt het plezierig en boeiend langdurig diepgravend onderzoek te doen. Ze noemt dat ‘puzzelen voor gevorderden’. Kim ziet het als de kroon op haar werk er na het onderzoek een mooi, feitelijk juist, verhaal van te maken. Een verhaal dat mensen informeert en amuseert; ter lering ende vermaek.

Kim's debuut, Op zoek naar George, verscheen eind januari 2017 bij Uitgeverij Water. Haar volgende boek, Mevrouw Breek, verschijnt begin november 2019 bij Just Publishers. Ze werkt op dit moment aan de memoires van het Haagse middeleeuwse kasteel De Binckhorst en werkt als columnist voor het geschiedkundig magazine 'Haagse Historie'.